Esteettinen hammashoito

Esteettisessä hammashoidossa hampaiden pieniä asentovirheitä, muotoa ja väriä voidaan korjata ohuilla posliinikuorikoilla tai käyttämällä kerrostamalla esteettistä muovia.
Vanhat paikat voidaan uusia, jos ne ovat värjääntyneet tai paikkamateriaali ei enää esteettisesti tyydytä. Nykyaikaiset hammasmateriaalit ovat esteettisesti erittäin korkeatasoisia ja huomaamattomia. Hampaiden miellyttävä ulkonäkö on keskeinen tekijä kaikkea hoitoa suunniteltaessa ja toteutettaessa.

Näkyvältä paikalta hammaskaarelta puuttuva hammas voidaan korvata huomaamattomasti joko proteettisin ratkaisuin tai implantin avulla.
Hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla on useita keinoja valkaista hampaita, riippuen värjääntymisen syystä. Hammaskiven poistossa käytettävä ultraäänilaite poistaa tehokkaasti ruuan, juoman ja tupakoinnin aiheuttamia värjäytymiä, samoin soodapuhdistus ja hohkakiveä sisältävän pastan ja kumisen, pyörivän kupin avulla tehty pastapuhdistus.

Mikäli värjäytymien poisto ei yksinään riitä halutun lopputuloksen saavuttamiseksi, hampaiden valkaisu vetyperoksidin avulla on tehokas keino saada vaaleammat hampaat.
Vastaanotolla tehtävä valkaisu tehdään ammattikäyttöön tarkoitetulla valkaisugeelillä, jonka vaikutusta tehostetaan valolla. Toimenpide tehdään yhdellä hoitokerralla ja se kestää n. 2h.
Kotivalkaisumenetelmässä sinulle tehdään yksilölliset kotivalkaisumuotit, joihin valkaisugeeliä annostellaan. Kotivalkaisussa käytettävä geeli on miedompaa, joten valkaisumuotteja tulee pitää suussa 2-4 h päivässä (tai yön yli) useampana päivänä viikossa.
Menetelmien teho on hyvin yksilöllistä, joten tarkkaa lopputulosta ei voida etukäteen kertoa.

Suun ja hampaiden tulee olla moitteettomassa kunnossa, jotta valkaisu voidaan turvallisesti tehdä. Etenkin huolellinen hammaskiven ja pintavärjätymien poisto sekä reikiintyneiden hampaiden ja hammaspaikkojen saumavuotojen korjaaminen on tärkeää tehdä ennen valkaisua. Valkaisuaineet valkaisevat vain omaa hammaskudosta, jolloin hammaspaikat eivät valitettavasti vaalene. Näkyvällä alueella olevat paikat voidaan tarpeen vaatiessa valkaisun jälkeen uusia.
Hampaiden valkaisun tekee suuhygienistimme. Jos olet kiinnostunut varaamaan aikaa valkaisuun, mutta jokin asia vielä askarruttaa, voit varata suuhygienisteillemme ilmaisen konsultaatioajan.

Vastaanotollamme työskentelee ammattitaitoisia eri osa-alueiden asiantuntijoita sekä erikoishammaslääkäreitä, joten korkealaatuiseen lopputulokseen päästään niin estetiikassa, implanttihoidoissa kuin ienalueiden plastiikkakirurgiassakin.